Skip to main content

Vaak zeggen cliënten na een oefening tegen mij: “Het was net alsof ik bijna sliep en toch hoorde ik je stem”. 

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een vorm van hulpverlening, waarin de therapeut u begeleidt naar een bewustzijnstoestand van verhoogde concentratie (diepe ontspanning). De hypnotherapeut helpt u via oefeningen een dergelijke ontspanning bewust op te roepen, waardoor u meer in contact komt met uw mogelijkheden/talenten. U leert dit te gebruiken om klachten van emotionele, mentale of fysieke aard te verminderen, op te lossen, zodat u beter kunt functioneren.

Tijdens de oefening komt u via gerichte ontspanning (trance) in contact met het onbewuste en wordt u zich bewust van oude niet verwerkte emoties en beperkende overtuigingen. Ook in trance blijft u alert en houdt u de controle. Een natuurlijk verschijnsel, u herkent bijvoorbeeld vast het moment dat u in de auto zit en plotseling merkt dat u al een stuk verder op weg bent, dan u verwachtte.

Hypnotherapie is vaak effectief gebleken bij o.a.:

  • Trainen van sociale vaardigheden en verkrijgen van meer zelfvertrouwen
  • Het omgaan met spanningen, stress en rouwverwerking
  • Oplossen van klachten, zoals nervositeit, angsten, fobieën, onzekerheid, schuld- en schaamtegevoelens
  • Verwerken van (jeugd) trauma’s en emotionele gebeurtenissen
  • Afleren van lastige gewoonten: eetproblemen, overmatig alcoholgebruik, bedplassen, nagelbijten, roken
  • Verhelpen van slaapproblemen, slapeloosheid en belemerende gedachten
  • Herstellen van psychosomatische klachten, zoals hyperventilatie of maag- en Darmklachten en allergieën.
  • Oplossen of verzachten van lichamelijke klachten en pijn
  • Holistische aanpak van burn-out
Wat zeggen mijn clienten?

In een heftige periode van mijn leven, kwam ik bij Ton. Zou hij mij kunnen helpen? Na een aantal sessies van praten, reflectie en hypnotherapie ging de zon weer schijnen in mijn leven. Zo voelde dit echt. Dit was een bijzondere ervaring. Wanneer ik het soms moeilijk heb en mijn ogen sluit, kan ik dit warme gevoel weer krijgen. Hier kan ik mee verder.

Vrouw, 47

Ik ben bij Ton gekomen omdat ik blokkades had waarvan ik niet wist hoe ik ze moest opruimen. Ik had een prima leven, alleen die blokkades moesten ‘nog even’ weg. Ik was een sterk mens, dus ik had geen ruimte voor moeilijke dingen

We hebben verschillende oefeningen gedaan (o.a. EMDR) die direct positieve resultaten opleverden. Ook rookte ik sigaretten vanaf mijn 14e en ik wilde graag stoppen. Door het roken voelde ik me onzeker en het was slecht voor mijn maag en lichaam. De begeleiding heeft mij geholpen en na twee sessies over het roken, ben ik gestopt.

Vrouw, 41

Tijdens je visualisatie kom je voor verrassingen te staan. Dit alles geeft helderheid waarom je onzeker of angstig bent. Ik ging steeds meer dingen uit mijn verleden verwerken en ik voelde me sterker, zekerder worden. Nu kan ik me niet meer indenken dat ik zo tegen bepaalde zaken heb opgezien, ook omdat ik weet dat ik helemaal mezelf mag zijn. En wie mag dat niet

Vrouw, 52

"De sessies waren mijn eerste ervaring met hypnotherapie en dat vond ik een heel bijzondere ervaring. Zo ver weg zijn en toch alles bewust meemaken. Ik heb er daarna nog vaak over nagedacht. Het gaf me ook nieuwe inzichten doordat het 'denken' even overgenomen werd door 'voelen en ervaren'. De sessie familieopstellingen vond ik leerzaam en ook heel moeilijk. Ik heb achteraf het idee dat ik me daar ook niet volledig aan over kon geven. Misschien was ik er nog niet helemaal klaar voor. Verder heb ik de sessies heel prettig gevonden en ik voelde me heel snel bij TP op mijn gemak. Wat fijn was, omdat ik door omstandigheden maar drie sessies kon ondergaan."

Vrouw, 41