Skip to main content

“U zult ervaren dat u zelf de oplossing in u hebt en dat u uw eigen hulpbronnen zult gaan inzetten.”

Wat is NLP-counseling?

NLP-counseling is een vorm van persoonlijke begeleiding. Kenmerkend aan NLP is de oplossingsgerichte manier van werken. Niet het probleem, maar wat u wilt veranderen, uw doel staat centraal. Tijdens de gesprekken krijgt u steeds meer zicht op uw persoonlijk functioneren, sterke kanten en verbeterpunten worden steeds duidelijker. Via oefeningen leert u die sterke eigenschappen meer te gebruiken en verandering te bewerkstelligen in uw communicatie en persoonlijk functioneren. “Ik denk niet dat ik dat examen ga halen”, levert heel ander gedrag en energie op dan: “Ik heb er vertrouwen in, dat ik het ga halen”.

NLP is vaak effectief gebleken voor hen die o.a. :

  • Verder willen ontdekken hoe ze zelf functioneren
  • Persoonlijke ontwikkeling nastreven
  • Hun communicatie willen verbeteren
  • Inzicht willen hebben op het effect van hun communicatie/handelen op anderen.
  • Eigen gewoontes, die niet als effectief ervaren worden, willen veranderen.
  • Hun leerprestaties willen verbeteren.
  • Willen leren omgaan met angstklachten (faalangst/examenvrees).
  • Stress- en burn-out problematiek willen oplossen.
  • Hun zelfvertrouwen willen vergroten.
  • Behoefte hebben aan feedback in een goed gesprek.
Wat zeggen mijn clienten?

Ik heb vooral geleerd om beter met de lichamelijke klachten om te gaan. Ik weet wat ik wel en vooral niet moet eten en ik weet ook dat bijvoorbeeld stress invloed heeft op mijn darmen. Ook heb ik een betere balans gevonden in mijn ‘actieve’ leven, hoe kan ik een week het beste indelen? Kortom NLP training/hypnotherapie werkt, het was voor mij soms wel een heftige ervaring en wel heel waardevol. Mijn lichamelijke klachten zijn minder en wat het belangrijkste is, ik heb er voor een deel zelf invloed op! En ja, het leven is echt mooier geworden!

Vrouw, 38

" JA, het werkt echt". Ik heb kunnen ervaren dat mijn klachten minder werden. Ik heb vooral geleerd om beter met de lichamelijke klachten om te gaan. Ik weet wat ik wel en vooral niet moet eten en ik weet ook dat bijvoorbeeld stress invloed heeft op mijn darmen. Ook heb ik een betere balans gevonden in mijn ‘actieve’ leven, hoe kan ik een week het beste indelen? Kortom NLP training/hypnotherapie werkt, het was voor mij soms wel een heftige ervaring en wel heel waardevol. Mijn lichamelijke klachten zijn minder en wat het belangrijkste is, ik heb er voor een deel zelf invloed op! En ja, het leven is echt mooier geworden!
We hebben verschillende oefeningen gedaan (o.a. EMDR) die direct positieve resultaten opleverden. Ook rookte ik sigaretten vanaf mijn 14e en ik wilde graag stoppen. Door het roken voelde ik me onzeker en het was slecht voor mijn maag en lichaam. De begeleiding heeft mij geholpen en na twee sessies over het roken, ben ik gestopt.

Vrouw, 39